Харківська міськрада повертає ім'я радянського маршала Жукова в назву проспекту

Харківська міськрада повертає ім'я радянського маршала Жукова в назву проспекту

Харківська міськрада проголосувала за те, щоб повернути проспектові Петра Григоренка ім'я маршала Жукова, повідомляє UA: Харків.

Рішення підтримали 59 депутатів, проти —  13. Міський голова Геннадій Кернес виконання закону про декомунізацію, згідно з яким проспект отримав ім'я Григоренка, прокоментував так:

"Я не перейменував проспект, це зробили за мене, зробила це обласна адміністрація в особі Райніна. Ми отримали петицію про повернення проспекту історичної назви. Питання винесене на сесію міської ради. Я арбітр в цій ситуації й хочу вам показати, що за те, щоб повернути історичну назву понад 50 тисяч підписів. Проти — 5056».

 

Читайте також: Повернення харківському проспекту імені маршала Жукова є порушенням закону — юрист УІНП

 

Нагадаємо, у м. Харків нещодавно активісти знесли пам'ятник маршалу Червної армії СРСР Жукову, аргументуючи це необхідністю виконання закону про декомунізацію.

Оновлення: Голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович відреагував на рішення ХМР так:

"Харківська міська рада (...) пішла на порушення закону, сховавшись за принцип колективної безвідповідальності. Якщо рішення буде підписане міським головою Кернесом настане час для його персональної відповідальності за порушення закону".

Фото: MediaPort