До 24 червня кожен може зняти відео про своє місто і виграти навчання в європейській кіношколі

До 24 червня кожен може зняти відео про своє місто і виграти навчання в європейській кіношколі

В Україні триває конкурс "Місто з характером", в рамках якого режисери, професіонали та аматори, можуть зняти відео про своє місто та виграти можливість пройти навчання в одній з кіношкіл у Парижі, Празі чи Берліні. Про це Українському радіо розповіла комунікаційна менеджерка проекту Марина Соловйова.

Ведуча:

Галина Бабій

"Національний конкурс "Місто з характером" має кілька цілей. З одного боку, ми хочемо показати українцям красу їхніх міст, адже у кожного міста і містечка є свій характер, і тут йдеться не лише про міста-мільйонники чи туристичні точки. Не секрет, що поза Львовом, Одесою, Києвом, Харковом чи Дніпром, в Україні є безліч інших красивих міст", розповідає Марина Соловйова.

З іншого боку, за її словами, конкурс покликаний віднайти молодих режисерів та допомогти їм у подальшій кар’єрі: "Ми запрошуємо до участі як професіоналів, так і любителів. Головне, щоб ви любили своє місто і знали гарні місця, якими хочете поділитись".

Як розповідає комунікаційна менеджерка, єдині вимоги до відео — це хронометраж, оскільки воно має тривати не довше 3-х хвилин.

"Щоб зняти ролик, достатньо телефону чи планшета, тут обмежень немає. Для професіоналів  трохи інші умови, бо в них є техніка й апаратура. Але ми записали поради для любителів про те, як виставити світло, в яку пору дня краще фільмувати. Проте, наголошую, найголовніше — це ідея, концепція, цікаві нерозкручені місця в містах", — продовжує Марина Соловйова.

Як зазначає менеджерка, конкурс триває вже певний час, але через велику кількість робіт його були змушені продовжити до 24 червня: "Вже сьогодні ми маємо 150 робіт від професоналів і 120 — від любителів".

"Нагородою переможцю в нашому конкурсі є дуже крута можливість, яка вплине на майбутнє того, хто виграє: переможець матиме право пройти навчання в одній із відомих європейських кіношкіл, у Парижі, Берліні чи Празі. Це приз, за який варто поборотися. Тим паче, що потім фільми, подані на конкурс, можна буде побачити в "Планета кіно". Знімайте відео, надихайтеся своїм містом", — підсумовує Марина Соловйова.

Слухати повну версію.