Бєлєсков про нового американського посла: кандидатура Тейлора — це найкраще, що ми могли отримати від США

Бєлєсков про нового американського посла: кандидатура Тейлора — це найкраще, що ми могли отримати від США

Призначення Вільяма Тейлора послом США в Україні є найкраще, що Київ міг отримати з боку США, а питання Криму й Донбасу буде в пріоритеті в нового повіреного. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" висловив заступник директора Інституту світової політики Микола Бєлєсков.

"Багато хто гадає, що США часто міняють повірених в Україні, проте це не так. Попередниця Тейлора обіймала свою посаду тимчасово, допоки Вільям Тейлор, наскільки я розумію,  проходив всі бюрократичні перевірки. Це відбулося того, що останнім часом він відійшов від урядових справ і працював у неурядовому секторі, отже всі нюанси мали бути погоджені", — розповідає Микола Бєлєсков.

Він звертає увагу, що Вільям Тейлор вже був послом США в Україні в 2006-2009 роках і навіть залишивши посаду, залишався другом України серед американців: "У Вашингтоні він працював віце-президентом Інституту миру й завжди тримав руку на пульсі подій в Україні".

"Кандидатура Тейлора — це найкраще, що ми могли отримати від США сьогодні. Він не потребуватиме багато часу, щоб увійти в курс подій, а отже не втрачатиме часу, аби наповнити змістом тези про стратегічне партнерство між Україною та США", — зазначив Микола Бєлєсков.

Як він вважає, і Донбас, і Крим будуть у пріоритеті нового повіреного: працюючи поза урядом, він час від часу писав статті з цього питання, надавав рекомендації і порівнював окупацію частини України Росією з окупацією країн Балтики СРСР.

Нагадаємо, Вільям Тейлор став новим керівником посольства США в Україні. Він був послом США в Україні в 2006-2009 роках. Перед останнім призначенням Тейлор обіймав посаду виконавчого віце-президента Інституту миру США.

Слухати повну версію.

ФОТО: facebook Миколи Бєлєскова