В Україні запустили сервіс із працевлаштування вчителів: як це працює

В Україні запустили сервіс із працевлаштування вчителів: як це працює

В Україні запрацював сервіс із працевлаштування вчителів "Рекруторія", де вчитель може заповнити заявку і йому допоможуть із бажаною вакансією. Про це розповіла Українському радіо в програмі "Ранковий формат" керівниця проекту з розвитку освіти громадської спілки "Освіторія" Олена Северенчук.

"Ідея допомагати вчителям шукати роботу виникла досить давно, ще близько п’яти років тому, коли наша спілка "Освіторія" лише починала свій перший проект", — розповідає Олена Северенчук.

За її словами, за всі роки роботи "Освіторії" вчителі є для них найбільшою цінністю, адже більшість проектів націлена саме на них:

"Завдяки нашому тренінговому центру "Освіторія", через який щороку проходить близько 5 тисяч вчителів, що підвищують кваліфікацію, ми побачили величезний запит на пошук роботи. А у директорів державних та приватних шкіл є запит на кадри"

Тому, за словами Олени Северенчук, в "Освіторії" побачили мету — з’єднати хороших вчителів із хорошими школами: "Так і виникла ідея ресурсу".

"Аби мати можливість скористатися сервісом, треба зайти на сайт тренінгового центру "Освіторія", вибрати розділ "Рекруторія", де є окремі опції для вчителів і директорів. Далі заповнити заявку, додати своє резюме й потрапити в нашу базу", радить керівниця проекту.

Про перші успіхи, як зазначає Олена Северенчук, говорити ще зарано, адже сервіс запустився лише три тижні тому, а на пошук вакансії для одного вчителя йде близько місяця часу: "Але під кінець літа, сподіваюся, вже можна буде побачити успіхи в працевлаштуванні".

Олена звертає увагу на те, що вакансій вчителів у Україні є досить багато, проте більшість молоді, яка закінчує педагогічні виші, не хоче йти працювати за фахом.

"По-перше, люди не хочуть йти працювати вчителями, оскільки це стресова робота з низьким соціальним статусом. По-друге й не менш важливе — це рівень заробітної плати: у молодого вчителя, який приходить на роботу, зарплата складає близько 4 тисяч гривень або й менше. Молодій людині прожити на такі гроші важко", — підсумовує Олена Северенчук.

Слухати повну версію.

ФОТО: Ukr.Life