МОЗ розробив мобільний додаток для екстреного виклику допомоги

МОЗ розробив мобільний додаток для екстреного виклику допомоги

В Україні з'явився мобільний додаток екстреного виклику допомоги, розроблений фахівцями Міністерства охорони здоров'я. Викликати медика можна одним кліком смартфона. Про новий додаток розповіли в ефірі телеканалу 1+1

"Нещасний випадок може відбутися від вас десь за 100, 200, 300 метрів, десь за поворотом, де ви не бачите", — розповідає директор "Українського медичного центру з безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій МОЗ України" Максим Циганок.

Але тепер викликати парамедика можна завдяки системі екстреного виклику. Це додаток для смартфона DocRadar — розробка українських ІТ-фахівців спільно з МОЗ. 

Розробники на сторінці додатку в PlayMarket запевняють, що додаватимуть у систему лише тих парамедиків, які підтвердять свою кваліфікацію документально. Також там можна буде записатися на прийом до сімейних і приватних лікарів, вузьких спеціалістів або ж викликати лікаря чи медсестер для маніпуляцій.

Якщо комусь з перехожих стало зле на вулиці, достатньо натиснути лише одну кнопку "Екстрений виклик" і система сама з’ясує ваше місцеперебування і спеціаліст зможе відшукати потерпілого.

Ілюстрація: Скріншот додатку