На двох каналах Суспільного вийде фільм "Маріуполь. 5 років від дня звільнення"

На двох каналах Суспільного вийде фільм  "Маріуполь. 5 років від дня звільнення"

Сьогодні, 13 червня о 19:30 в ефірі суспільних телеканалів "UA: Перший" та "UA: Крим" до п’ятої річниці звільнення Маріуполя вийде спецпроект, в рамках якого покажуть документальний фільм "Маріуполь. 5 років від дня звільнення".

Про це повідомила прес-служба Суспільного мовлення.

В основу фільму лягла відеохроніка штурму Маріуполя, яку зняла журналістка Суспільного та режисерка-документалістка Сніжана Потапчук. Вона з 2014 року фільмує події на сході України просто під час бойових дій. У 2016 році отримала орден "Народний Герой України" як військова журналістка.

"На відео, відзнятому у 2014 році, виконавча продюсерка Суспільного Катерина Феленюк помітила хлопця, який вивісив на балконі прапор України й усміхався, коли повз нього проїжджала колона українських військових. Команда Суспільного вирушила в Маріуполь і знайшла цього хлопця. Виявилося, що він досі зберігає той самий прапор як нагадування й символом того, що Маріуполь — це Україна", – повідомили у НСТУ.

Протягом спецпроекту глядачі почують спогади учасників подій п’ятирічної давності — цивільних та військових — і побачать, як склалося їхнє життя в прифронтовому, але мирному Маріуполі.