Державіаслужба просить Баришівський райсуд роз'яснити, що робити зі SkyUp

Державіаслужба просить Баришівський райсуд роз'яснити, що робити зі SkyUp

Державна авіаційна служба України звернулась до Баришівського суду Київської області за роз'ясненням щодо рішення, яким було призупинено дію ліцензії на перельоти, виданої авіакомпанії SkyUp.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Державіаслужба як третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, 11 червня цього року звернулася до Баришівського районного суду Київської області із заявою про роз’яснення судового рішення", — йдеться у повідомленні служби.

Зокрема, там зазначають, що після отримання відповідного роз'яснення, Державіаслужба буде діяти "відповідно до чинного законодавства".

Питання виникло в суперечності, яка випливає з рішення суду. Зокрема, там зазначається, що позов не задоволено в частині заборони цій авіакомпанії здійснювати господарську діяльність з перевезення пасажирів повітряним транспортом, однак ліцензію на цю діяльність зупинено. 

Раніше аеропорт "Бориспіль" повідомив, що літаки курсують за розкладомоскільки ухвала суду не набрала законної сили через те, що SkyUp подав апеляцію.

У компанії заявили, що Баришівський районний суд Київської області не мав права призупиняти ліцензію компанії на право здійснення господарської діяльності з перевезення пасажирів, оскільки підставою для ухвалення такого рішення став позов від людини, яка ніколи не купувала квитки в SkyUp Airlines і, відповідно, ніколи не була її клієнтом.

Фото: Avianews