"Ми сильні, але інколи ми потребуємо підтримки": у соцмережах триває жіночий флешмоб #Свідома

"Ми сильні, але інколи ми потребуємо підтримки": у соцмережах триває жіночий флешмоб #Свідома

Громадська організація "Прозорий вибір" разом із партнерами презентувала проект #Свідома. Юлія Сергеєва, організаторка акції #Свідома, засновниця ГО "Прозорий вибір" розповіла в ефірі програми "ДеньПРО" на Радіо Промінь про акцію детальніше.

Ведучі:

Марія Сизон, Олександра Франко

Ідея проекту #Свідома полягає у тому, щоб жінки розказали свої мотиваційні історії про труднощі, з якими вони стикалися і які вони пережили. До Юлії Сергеєвої, як до юриста, часто зверталися жінки з різних проблемних питань. Вона пояснює: проблеми виникають рано чи пізно, хоч якою сильною була жінка.

"Сучасна українська жінка суміщає у собі десятки й сотні ролей. Ми так робимо, ми так звикли. Ми сильні, але іноді ми хочемо бути слабкими і потребуємо підтримки від держави, від наших чоловіків та партнерів, — вважає організаторка. — Найважливіше — це віра в себе. Важливо не втрачати цю віру в себе, бути вмотивованою. Ми хочемо показати, що ти не одна сам-на-сам зі своїми проблемами, є інші жінки, які через це проходять, але вони не ламаються, вони йдуть далі".

Саме тому Юлія Сергеєва закликає жінок розповідати свої мотиваційні історії у соцмережах під хештегом #СВІДОМА. (Детальні умови акції можна прочитати тут – ред.)

"Перша мета проекту — це власне зрозуміти, які ми, сучасні українські жінки. Друга — підтримати й мотивувати жінок своїми історіями успіху та поразок, які надали нам сил і зробили нас такими, якими ми є. Третя мета — привернути увагу до наших проблем. Четверта — закликати одна одну, наших партнерів та державу до сприяння та уваги. І п’ята — об’єднати нас", — розповіла Юлія Сергеєва.

Як розповіла організаторка, переможниць визначить журі у липні 2019 року.  Три переможниці отримають професійну фотосесію в подарунок, а їх історію буде опубліковано у ЗМІ.