У Києві покажуть документальний фільм "Донбас. Відновлення"

У Києві покажуть документальний фільм "Донбас. Відновлення"

У  Києві в кінотеатрі "Жовтень" 19 червня відбудеться показ документального фільму "Донбас. Відновлення". В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" співзасновниці Громадської організації "Ре:старт" Оксана Чепіжко та Катерина Назимко розповіли про тему фільму та на яку аудиторію він розрахований.

Ведучий:

Роман Коляда

"У фільмі ми показали крок номер 2 — це економічна реінтеграція Донбасу, оскільки політична реінтеграція Донбасу — це доволі складна тема, а після неї відразу потрібно планувати, як ми будемо повертати Донбас з економічної точки зору і писати якусь концепцію. Про це і фільм. До роботи над фільмом було залучено багато експертів, політиків, аби зрозуміти, які думки існують з цього приводу", — зазначила Катерина Назимко.

Назимко зауважила, що на початку створення документального фільму було дві кардинально різні позиції щодо подальшого відновлення Донбасу.

"Ми починали з того, що було дві кардинально різні позиції. Перша стосувалась того, що Донбас — це Україна і реінтегрувати його потрібно найближчим часом.  Цієї позиції і дотримується "Ре:старт". Друга пов’язана з тим, що потрібно заморозити ситуацію такою, як вона є. Оскільки, враховуючи ту економічну ситуацію, яка у нас сьогодні є в Україні, ми не зможемо відродити Донбас.  Він потягне нас вниз.

Коли ми завершили фільм, експерти, які не поділяли нашої основноїу ідеї, переглянули свої погляди й погодилися, що Донбас найближчим часом варто повернути під українську юрисдикцію", — сказала вона.

Оксана Чепіжко наголосила, що фільм "Донбас. Відновлення" не має суто спеціалізованої аудиторії і у ньому є ряд питань, які стосуються кожного.

"У рамках цього фільму ми торкнулися питань, які стосуються не лише економічної інтеграції. Там є ряд соціальних питань. Є ряд питань щодо трудової міграції. Є ряд питань, які стосуються кожного. Цей фільм не має суто спеціалізованої аудиторії. Він спрямований на створення концепції відновлення Донбасу", — прокоментувала Чепіжко.

Назимко також повідомила, що показ фільму "Донбас. Відновлення" відбудеться у кінотеатрі "Жовтень" у місті Києві 19 червня о 17:00. У подальшому планують розмістити фільм на Youtube.

Прослухати повну версію. 

 

Фото — facebook.com/pg/restartukraine