Пожежа у психічній лікарні в Одесі: стан постраждалих, причини трагедії

Пожежа у психічній лікарні в Одесі: стан постраждалих, причини трагедії

Сьогодні, 12 червня, в Одеській області оголошено день жалоби у зв'язку з пожежею у психіатричній лікарні. Журналістка Одеської редакції Українського радіо Діана Пілігрим в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" розповіла, що відомо про подробиці трагедії.

Ведучий:

Богдан Буткевич

"Сьогодні в Одеській області оголошено день жалоби", — зазначила Діана Пілігрим.

Журналістка зауважила про стан здоров’я постраждалих.

"Вночі померла ще одна людина, і  кількість жертв збільшилася до 7. Померла людина, яка була госпіталізована. Попередньо було госпіталізовано 6 людей. Двоє з них були у стабільно важкому стані. Про це повідомляв головний лікар міської лікарні №11 Микола Турчин. Він зауважував, що у цих пацієнтів опіки дихальних шляхів і акцентував на тому, що це складні травми, оскільки зовні людина начебто не має опіків, але кисень не потрапляє до мозку і може утворюватися гіпоксія. Пацієнтів помістили в спеціальну кисневу камеру", — сказала вона.

Пілігрим наголосила, що причиною пожежі є занесення стороннього джерела займання.

"Пожежа сталася у 7 корпусі, де здебільшого лікуються ветерани Другої світової війни та Афганістану. На момент пожежі там перебувало близько півсотні пацієнтів, троє людей медичного персоналу. Окремі пацієнти мали проблеми з пересуванням. За попередніми даними, причиною пожежі є дії людини, а саме — занесення стороннього джерела займання. Крім того, відомо, що осередок, де сталася пожежа, був там, де в лікарні сушили білизну", — прокоментувала журналістка.

Нагадаємо, ввечері 10 червня в Одесі під час пожежі у психіатричній лікарні загинули п’ятеро пацієнтів та медична сестра. Як повідомляє  Державна служба України з надзвичайних ситуацій, попередньо відомо, що пожежа сталася внаслідок занесення стороннього джерела займання.

Президент Володимир Зеленський закликав прем'єр-міністра Володимира Гройсмана створити комісію з розслідування та з'ясувати причини.

Прослухати повну версію.

Фото: Радіо Свобода