Україна завершила свою частину будівництва поромної преправи в Румунію

Україна завершила свою частину будівництва поромної преправи в Румунію

Будівельні роботи на українській частині першої поромної переправи  через Дунай між Румунією і Україною завершено. Запуск переправи очікується у вересні. Про це йдеться в статті на ЕП.

Державна прикордонна служба та інші відомства підписали позитивний висновок про роботу переправи для запуску.

Надалі терміни запуску цілком залежать від румунської сторони. У Посольстві України в Румунії повідомили, що будівництво необхідної інфраструктури на території Румунії планується завершити в третьому кварталі 2019 року.

Представники "поромного комплексу "Орловка" повідомили, що розраховують стартувати 1 вересня 2019 року.

У перші місяці роботи частота курсування порома становитиме 60 хвилин. Потім планують збільшити частоту до двох разів на годину. Спочатку на лінії працюватиме один пором, пізніше їхня кількість подвоїться, працюатиме український і румунський оператори.

На поромі крім автотранспорту, зможуть перетинати кордон і пішоходи. Вартість проїзду для автомобільного транспорту складе 12-15 євро (включно з водієм), для пішоходів - 1 євро.

Планується, що поромна переправа зможе пропускати близько тисячі вантажівок і 250 легкових авто на добу. Потенційний транспортний потік на переправі оцінюється в 170 тис. одиниць транспорту на рік.

За інформацією інвесторів проекту, автоперевізники чекають відкриття переправи для запуску маршрутів Одеса - Констанца та Ізмаїл - Тульча.

Фото: ЕП