У Криму відбуваються обшуки у кримських татар, є затримані

У Криму відбуваються обшуки у кримських татар, є затримані

Силовики окупаційних сил РФ влаштували обшуки у кримських татар в окупованому Криму. Про це йдеться на сторінці спільноти "Кримська солідарність" у соцмережі Facebook. Зокрема, обшукують будинки громадян в Алушті, Білогірську та Строганівці. 
 
"Надійшла інформація про те, що відразу за трьома адресами ведуться слідчі заходи: в м. Алушта — у Ельдара Кантемирова, в с. Строганівка Сімферопольського району — у Ескендера Сулейманова (рідний брат Руслана Сулейманова, затриманого 27 березня 2019 року), в с. Кам'янка Сімферопольського району інформація з'ясовується", — йдеться у повідомленні. 
 

Нагадаємо, в окупованому Криму співробітники ФСБ, МВС Росії і Росгвардії вранці 27 березня проводили обшуки у щонайменше 25 будинках кримських татар у рамках кримінальних справ проти жителів Криму, підозрюваних в участі в діяльності забороненої в РФ організації "Хізб ут-Тахрір".

Обшуки проходили у селі Строганівка Сімферопольського району, в мікрорайоні Кам'янка Сімферополя, в селі Володимирівка Білогірського району Криму. Суд, підконтрольний окупаційній владі Криму, ухвалив тримати під вартою усіх 23-х затриманих. 

А 15 квітня провели обшуки в імама кримської мечеті в Севастополі. Його затримали, вилучили документи, записи та комп'ютерну техніку.

Фото: Кримська солідарність