Хто отримав літературний "Оскар": переможці Коронації слова-2019

Хто отримав літературний "Оскар": переможці Коронації слова-2019

6-го червня відбулася церемонія нагородження 19-го Міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова". Подія проходила в колонній залі Київської міської державної адміністрації. Хто ж переміг і в яких номінаціях розказала співзасновниця "Коронації слова" Тетяна Логуш в ефірі Радіо Культура в програмі Культура.Live.

Ведучі:

Денис Денисенко та Катерина Толокольнікова

"Найзнаковіша подія і премія — в романах. У нас є чотири номінації: романи, кіносценарії, п'єси і пісенна лірика. І завжди всі очікують романи. Хто ж здобуде літературного Оскара за цей рік?" — почала Тетяна Логуш.

"Першу премію здобув Василь Добрянський з Івано-Франківська за твір “Зламані сходи”. Члени журі казали, що одностайно він вийшов з відривом на першу премію", —  додала співзасновниця конкурсу про переможця у номінації "Роман".

Другу премію в романах здобула Наталія Довгопол із Греції за твір "Шпигунка з притулку Артеміда". Третю премію вручено Сергію Риніченко із Сум за роман "Літератор".

В номінації "Кіносценарії" переміг твір "Киянин" Алли Малецевої. Друга премія — "Коли приходить вечір" Соломії Кривенко, третя — "День перемовин" Олексія Уманського і Андрія Євстратенко.

Перемогу за найкращу п'єсу вручили Юрію Васюку за твір "Собака". Другою в цій номінації стала п'єса "Степан Бандера" Марії Лелеки, третьою "Шахтар-чемпіон" Володимира Станко.

Найкращим у номінації "Пісенна лірика" став Ігор Жук за "Молитву безвісти зниклого". Другу і третю премію здобули "Колискова для тата" Кхнасюк Ганни та "Не відпускай" Ганни Карась і Наталі Смирнової відповідно.

До слова, уперше окрему номінацію присвятили творам про війну.

Нагадаємо, в квітні були обрані переможці конкурсу "Молода КороНація".

Весь ефір слухайте тут

Тетяна Логуш і Андрій Кокотюха, фото - Facebook