Ірен Роздобудько: я ніколи і нізащо не поїду з України

Ірен Роздобудько: я ніколи і нізащо не поїду з України

Як дрібниці можуть створити живу картину в подорожах, які мандрівки перетворилися на книжку та про те, чи проміняла б вона Україну на іншу країну, письменниця і мандрівниця Ірен Роздобудько розповіла в ефірі Радіо Культура в програмі "Літературні мандри світом".

 

Ведуча:

Леся Воронина

Свою книжку "Мандрівки без сенсу і моралі"  Роздобудько називає несподіваною, визначною, улюбленою і вже раритетною, адже весь наклад вже розійшовся.

 

"Ця книжка не просто там тревелінг і змалювання туристичних якихось об'єктів, що подивитися треба обов'язково. Я вирішила ще тоді написати книжку таку незвичайну, яка би базувалася на моїх особистих відчуттях, дотиках, відчуттях запахів, звуків тої чи іншої країни", пояснила ідею книжки письменниця.

 

Ірен Роздобудько впевнена, що саме дрібниці створюють живу картину в подорожах. Й згадала епізод, яким запам'яталася мандрівка Чехією.

 

"В Чехії, наприклад, ми з подругою відстали від літака. Ми не сіли на свій літак, так сталося. І в нас вже закінчилася віза... І ми застрягли в аеропорту. І от ці пригоди в аеропорту Праги. Я згадую це як фільм… У нас було 20 доларів, на які ми купили пива і сосисок, і якось добули до ранку. І купили два останні кватики на карточку, яка, слава Богу, була у моєї коліжанки. Але це була шалена ночівля в цьому празькому аеропорту. Це пригода…" зазначила мандрівниця.

 

А от щодо екзотики, то її Роздобудько бачить у всьому:

"Навіть коли я виїжджаю в Карпати для мене все є екзотикою, яка базується на от таких дивовижних дрібницях".  

Та попри багатий досвід мандрів у різні кутки світу, Ірен Роздобудько впевнена в одному: свою країну вона ніколи не залишить назавжди.

 

"Я ніколи і нізащо, за будь яких обставин, не поїду з України. Я буду тут робити те, що я роблю, а ви будете робити те, що ви робите, і тим ми будемо її поліпшувати", пояснила вона свою позицію.

 

Весь ефір можна слухати тут

 

Фото з Facebook Ірен Роздобудько