"Поліція вбиває дітей": під МВС вимагають відставки Авакова

"Поліція вбиває дітей": під МВС вимагають відставки Авакова

Під будівлею Міністерства внутрішніх справ у столиці о 21:00 розпочався пікет. Люди активізувалися в соцмережі після повідомлення про смерть 5-річного хлопчика Кирила з Перяслава-Хмельницького, у якого ймовірно вистрілили поліцейські 31 травня.

Люди принесли під МВС свічки, лампадки, іграшки, написали плакати зі словами "Поліція вбиває дітей". Як йдеться у дописі, розміщеному на сторінці правозахисника Михайла Лебедя, учасники акції вимагають відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. 

До акції закликають приєднуватися активістів у всіх містах України, а також поліцейських, які готові вимагати справедливого розслідування та не покривати злочинців у погонах. 

Нагадаємо, 31 травня у Переяславі-Хмельницькому 5-річний хлопчик зазнав вогнепального поранення голови, гуляючи у власному дворі. За підозрою  у вчиненні злочину затримали двох працівників поліції, які буцімто напідпитку почали стріляти надворі по бляшанках. Як повідомила прес-секретарка президента України, Володимир Зеленський взяв під особистий контроль цю справу. Речниця зазначила, що така поведінка є неприпустимою для правоохоронців.

Відео: Аліна Бондар

Фото: зі сторінки Олександри Дворецької