Конгрес США представив законопроект про підтримку незалежності та цілісності України

Конгрес США представив законопроект про підтримку незалежності та цілісності України

У Палаті представників Конгресу Сполучених Штатів Америки представили проект закону "Про надання підтримки Україні для захисту її незалежності, суверенітету і територіальної цілісності".

Про це повідомляє посольство України в США.

"У Палаті представників Конгресу США представлено проект закону, що передбачає посилення підтримки суверенітету і територіальності цілісності України, розширення оборонної допомоги та надання нашій державі статусу головного військово-політичного союзника США", ─ йдеться у повідомленні.

У посольстві зазначають, що законопроект спрямований на посилення обороноздатності України, зокрема шляхом передачі озброєнь, продажу летальних оборонних засобів ЗСУ, а також зміцнення спроможностей України протистояти російським кібератакам. Перелік видів озброєнь, що можуть бути передані Україні, доповнюється протитанковими, протикорабельними та протиповітряними системами.

Крім того, цей законопроект передбачає можливість надання Україні статусу головного союзника США поза НАТО на період від часу набуття даним документом чинності до вступу України до Північноатлантичного альянсу.

Наголошується, що "такий статус може бути використаний для спрощення процедури передачі Україні оборонних засобів".

Зазначимо, що від початку агресії Російської Федерації проти України у Криму та на Донбасі в 2014 році Сполучені Штати неодноразово висловлювали підтримку Україні щодо забезпечення її незалежності та територіальної цілісності України, а також надавали допомогу українському сектору оборони. 

Фото ─ facebook.com/ukr.embassy.usа