Розпочалось онлайн-голосування за новий склад Ради громадського контролю НАБУ

Розпочалось онлайн-голосування за новий склад Ради громадського контролю НАБУ

30 травня відбувається інтернет-голосування за новий склад Ради громадського контролю Національного антикорупційного бюро України. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" голова Ради громадського контролю Національного антикорупційного бюро України Галина Янченко та член Ради громадського контролю Національного антикорупційного бюро України Анна Калинчук розповіли про процедуру онлайн-голосування та окреслили коло повноважень РГК.

Ведучі:

Богдан Буткевич, Христина Стець

"Сьогодні відбуваються вибори до нового складу Ради громадського контролю, і 6 червня мають оприлюднити результати цього голосування, і ми будемо мати нову Раду громадського контролю при НАБУ", — зазначила Галина Янченко.

Голова Ради громадського контролю зауважила, у якому форматі відбуваються вибори.

"У нас завершується 4-та каденція Ради громадського контролю. Це особлива громадська рада, яка створена при НАБУ, яка складається з 15 представників антикорупційних організацій. Склад Ради громадського контролюоновлюється щороку. Вибори відбуваються в онлайн-форматі. Голосування відбувається з 9 ранку до 9 вечора", — сказала вона.

Янченко окреслила коло ключових повноважень Ради громадського контролю.

"У Ради громадського контролює ряд основних функцій, до яких належить участь у кадровій політиці НАБУ. З 15 осіб 9 можна делегувати у відбіркові комісії НАБУ. Друге важливе повноваження це вплив на рішення дисциплінарної комісії. Також ми даємо висновки на піврічні звіти НАБУ. Крім того, РГК розпочала ряд активностей, які допомагають покращити якість НАБУ, насамперед, це публічні заходи та судовий моніторинг", — повідомила вона.

Анна Калинчук зауважує, що авторитетні організації опублікували свій список 15 ленів до Ради громадського контролю.

"На сайті Національного антикорупційного бюро публікується весь перелік осіб, який бюро допустило до участі в у конкурсі. Серед тих документів, які потрібно подати для того, щоб стати кандидатом, є декларація, автобіографія, мотиваційний лист, тобто ця сукупність інформації Якимось чином може дати зрозуміти хто є хто. Крім того, на сьогодні уже є громадські організації, які зарекомендували себе у сфері протидії та боротьбі з корупцією. Вони склали список своєї 15-ти, кого б вони бачили в Раді громадського контролю, тому, як на мене, це те, на що потрібно орієнтуватися", — сказала вона.

Прослухати повну версію.

Фото — РГК НАБУ, facebook.com