Сигарети і алкоголь проти стресу – коментує лікар-психіатр

Сигарети і алкоголь проти стресу – коментує лікар-психіатр

Чи допоможуть сигарети та алкоголь подолати стрес, в ефірі програми "Без стереотипів" розповіла кандидат медичних наук, лікар-психіатр вищої категорії Світлана Нетрусова.

Ведуча:

Ірина Коваль

Більшість моїх знайомих та друзів під час приємних або негативних подій у житті починають більше курити, щоб нібито зняти стрес. Ті, хто кинули курити, можуть зірватися і почати знову, якщо у житті трапляється щось неприємне.

Є й інша категорія людей, які стреси запивають: чи радість, чи то горе вони переживають з келихом у руках. І мало хто з них думає про те, що стреси є частиною нашого життя. Вони приходять до нас у різних формах і не завжди вони є неприємними.

"Якоюсь мірою це правда, тому що алкоголь має седативну властивість. Але постійно приймаючи алкоголь можна захворіти на хронічний алкоголізм. Тому в цій ситуації треба ставитися до цього дуже вибірково, і постійно я б не радила це робити. Краще знайти інші методи, якими можна релаксуватися", – переконана лікар-психіатр.

І сигарети, і алкоголь дійсно можуть дати короткотерміновий ефект тут і зараз, але шкода здоровю від них може бути значно більшою, наголошує лікарка.

"Коли курці на стресі починають курити і це їм приносить задоволення – якоюсь мірою це, можливо, й правда, але це все одно шкода для організму. Ці звички можуть покращити ваш стан сьогодні й зараз, але у перспективі вони можуть викликати більшу загрозу для організму. Тому треба шукати інші методи, які можуть подолати стрес", – підсумувала Світлана Нетрусова.

Раніше психіатр розповіла, як побороти стрес.

Фото pixabay.com