Автофіксація порушень ПДР і невідворотність покарань — панацея від аварій, — активіст

Автофіксація порушень ПДР і невідворотність покарань — панацея від аварій, — активіст

Олексій Задорожний, активіст руху "Дорожний контроль" прокоментував в ефірі Українського радіо запровадження обліку дорожньо-транспортних пригод.

Ведучі:

Владислав Красніцький

Тетяна Дем'яненко

 

Кабінет міністрів України 22 травня, затвердив проект постанови МВС "Деякі питання ведення обліку дорожньо-транспортних пригод".

Згідно з постановою, передбачається затвердження оновленного обліку, який забезпечить виявлення та аналіз причин скоєння дорожньо-транспортних пригод, упорядкування процедури взаємодії між суб’єктами, які володіють інформацією про скоєнні ДТП для зменшення травматизму та смертності на дорогах України, а також зниження обсягів матеріальних збитків від цих подій на загальнодержавному рівні.

Олексій Задорожний, активіст руху "Дорожний контроль", перспективи введення обліку дорожньо-транспортних пригод оцінює позитивно, але особливих надій на цей проект не покладає:

"Ініціатива непогана. Облік ДТП ведеться і зараз, просто там є певні нюанси, через які ця статистика зараз викривлена в плані встановлення причини ДТП. Суттєвого впливу на безпечність ця ініціатива за собою не потягне".

Найчайстіше причинами ДТП експерт називає перевищення швидкості, порушення правил проїзду перехресть і загалом або незнання ПДР, або їх свідоме порушення.

Встановлення камер фіксації перевищення швидкості на дорогах, як і інші способи контролю Олексій Задорожний вважає найбільшою гарантією безпеки на дорогах.

"Законно працююча автофіксація з невідворотністю покарання — це і є панацея від порушення правил дорожнього руху на дорогах. Також слід запровадити нормальну освіту в автошколах і припинити практику продажу водійських посвідчень сервісними центрами. Це впливає на зниження аварійності на дорогах більше, ніж підрахування статистики", — впевнений активіст.

Слухайте цей блок програми "Ранковий формат" за посиланям.