Ванда Мазур: роман-океан "Гроші" — це моє занепокоєння майбутнім людства

Ванда Мазур: роман-океан "Гроші" — це моє занепокоєння майбутнім людства

Роман-океан "Гроші"— це занепокоєння майбутнім людства, це не розвага, зауважує одеситка, авторка роману Ванда Мазур. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" вона розповіла, що надихнуло її на створення роману та на якого читача розрахована книга.

Ведуча:

Галина Бабій

"Написання цього роману-океану"Гроші"— це, можливо, етап, а, можливо, я все життя до цього йшла. Усе моє життя я хотіла писати. Я писала, але це було погано. Не було часу і якоїсь центральної ідеї, до якої б я йшла і раділа тому, що я йду словами", — зазначила Ванда Мазур.

Авторка зауважила, що на створення  роману її надихнули висновки вчених.

"Те, що сконцентрувало мої ідеї, це висновки вчених, які дають нашому людству 600 років, і це максимум. Моя мета — прояснити для себе, як зробити, щоб людина, біологічний вид, міг існувати мільйон, два мільйони років", — сказала Мазур.  

Ванда Мазур наголосила, що "усе, що ми робимо, це можна прорахувати у грошах. З одного боку, це експлуатація. З іншого боку, це неможливість людини розпоряджатися своїм часом".

Письменниця також додала, що її роман є раціональним.

"Читання мого роману — це робота мозку, дуже контрольована. Це раціональний роман. Це роман для людей, які хочуть працювати. Це не розвага. Я думає, що жодне мистецтво не повинно бути розвагою. Для розваг існують розважальні центри. Усе мистецтво — це зростання, те, що має будь-яку людина підіймати у культурному просторі", — прокоментувала Мазур.

Прослухати повну версію.

На фото — Ванда Мазур