Зеленський обговорив з Меркель ситуацію на Донбасі

Зеленський обговорив з Меркель ситуацію на Донбасі

24 травня відбулася телефонна розмова Президента України Володимира Зеленського з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це повідомляє Адмінстрація президента.

У прес-службі зауважують, що під час розмови сторони обговорили перші заходи у рамках підтримки активного політичного діалогу на високому рівні.

"Окрему увагу було приділено розвитку ситуації на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Володимир Зеленський та Ангела Меркель підтвердили обопільну зацікавленість в активізації зусиль з метою повернення миру на Донбас, у тому числі в рамках "нормандського формату". Були узгоджені перші спільні кроки у цьому напрямку", — йдеться у повідомленні.

Також зазначено, що Володимир Зеленський планує найближчим часом провести телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Нагадаємо, 20 травня у Верховній Раді відбулась інавгурація новообраного Президента України Володимира Зеленського. На урочистому засіданні Зеленський склав присягу українському народові та офіційно став президентом України та оголосив про розпуск Верховної Ради 8-го скликання.

 На фото — Володимир Зеленський, president.gov.ua