"Народний фронт" підписав подання до КСУ про скасування указу Зеленського

"Народний фронт" підписав подання до КСУ про скасування указу Зеленського

Фракція "Народний фронт" підписала подання до Конституційного Суду щодо відповідності указу президента України Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради та призначення позачергових виборів.

Про це повідомляється на сайті партії.

"Народний фронт" закликає народних депутатів всіх фракцій Верховної Ради України невідкладно долучитися до підписання подання до Конституційного Суду щодо відповідності Указу Президента України "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів" від 21 травня 2019 року", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що депутати фракції "Народний фронт" вже поставили свої підписи.

"Ми твердо заявляємо про те, що підписання цього подання є політичним і громадянським обов’язком кожного члена парламенту, оскільки мова йде про факт порушення Конституції найвищою посадовою особою держави – президентом", — заявляють у партії.

Зазначимо, указ президента України Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради України 23 травня опублікували в газеті Кабінету міністрів України "Урядовий кур'єр".

Зауважимо, президент України Володимир Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів. Позачергові вибори до Верховної Ради України призначено на 21 липня 2019 року.

22 травня Верховна Рада не включила до порядку денного законопроект президента України щодо зміни виборчого законодавства, які передбачали запровадження пропорційної виборчої системи і зниження прохідного бар'єру до 3%.

Нагадаємо, 20 травня у Верховній Раді відбулась інавгурація новообраного Президента України Володимира Зеленського. На урочистому засіданні Зеленський склав присягу українському народові та офіційно став президентом України та оголосив про розпуск Верховної Ради 8-го скликання.

21 травня відбулись консультації президента України Володимира Зеленського з лідерами фракцій та керівництвом Верховної Ради щодо розпуску Верховної Ради України.