Збірна України з самбо здобула срібло на Чемпіонаті Європи

Збірна України з самбо здобула срібло на Чемпіонаті Європи

На Чемпіонаті Європи з самбо збірна України виборола 20 медалей і посіла друге місце у командному заліку. Детальніше про це в ефірі "РанокПРО" розповів прес-аташе Федерації самбо Олексій Гончарук.

Ведучий:

Вадим Корженко

4 золоті, 6 срібних і 10 бронзових медалей здобула збірна України здобула збірна України на Чемпіонаті Європи з самбо, що закінчився в Іспанії.

"20 нагород – це наша нова рекордна висота за кількістю медалей на Чемпіонатах Європи. За якістю медалей ми планку підняли у минулому році, коли взяли 7 золотих медалей, 6 срібних і 6 бронзових", – розповів прес-аташе Федерації самбо.

У Чемпіонаті Європи участь взяв експериментальний склад збірної, оскільки частина команди зараз готується до Європейських ігор, які пройдуть у Мінську в червні.

"Але резервісти, які поїхали сюди, приємно нас вразили. Наприклад, чемпіонкою Європи стала Ганна Антикало з Миколаївської області. Від неї ми, чесно кажучи, не очікували золотої медалі, але вона вийшла і достроково виграла усі поєдинки, – поділився Олексій Гончарук. – Останніми роками у нас у багатьох вагових категоріях з’являються такі "другі номери", які можуть на рівних конкурувати з "першими". Тому вже є конкуренція. Якщо 5 років тому у багатьох категоріях було по одному лідеру, то зараз вже по два".

На Європейські ігри в Мінськ вирушать 15 спортсменів: 9 дівчат та 6 хлопців.

"Основний збір розпочнеться на початку червня, а старти пройдуть у 20-х числах у Мінську на арені Палацу Спорту. Ми, звичайно, сподіваємося на золоті нагороди. Більші надії у нас пов’язані з жіночою збірною, тому що вони у нас завжди є тим локомотивом, який приносить більше медалей. Наприклад, в Хіхоні на Чемпіонаті Європи нам не вистачило однієї медалі, щоб у загальному командному заліку серед жінок посісти перше місце", – підсумував Олексій Гончарук.

Раніше представник Федерації карате розповів, що усі учасники збірної України з карате входять у світові топ-10 у своїх категоріях.

Фото sambo.net.ua