"Аж на серці стало легше", — Садовий про розпуск Ради

"Аж на серці стало легше", — Садовий про розпуск Ради

 

 До розпуску Верховної Ради України "Самопоміч" ставиться позитивно, "аж на серці стало легше", заявляє лідер партії "Об’єднання "Самопоміч", міський голова Львова Андрій Садовий. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" він дав оцінку рішенню президента України Володимира Зеленського щодо розпуску Ради та розповів, чи буде його партія об’єднуватись з іншими політичними силами на дострокових парламентських виборах.

Ведучий:

Дмитро Хоркін

"Самопоміч" ставиться до ініціативи Зеленського щодо розпуску Верховної Ради позитивно. Аж на серці стало легше. Все це припиниться, будуть швидкі вибори, і дай Бог будемо мати парламент, який буде мати довіру в громадян нашої країни. Без довіри нічого зробити неможливо. Мені дуже шкода, що 5 років парламент використав нераціонально", — зазначив Андрій Садовий.

Мер Львова зауважив, що ухвалення нового виборчого законодавства — це єдине питання, на яке звертає увагу його партія.

"Єдине питання, на яке ми звертаємо увагу, щоб парламент прийняв закон про вибори за новою формулою — відкритими списками. Якщо Зеленський сьогодні підпише цей указ, то цей закон буде неактуальним і вибори відбудуться за  старою схемою", — сказав він.

Садовий також додав, що "ті два місяці, які парламент ще має до завершення своєї роботи, треба витратити раціонально і виконати обіцянку — зняти з себе депутатську недоторканність та відповідальність про незаконне збагачення має бути знову повернута".

Лідер партії також прокоментував, чи "Самопоміч" на ці дострокові вибори піде сама чи буде об’єднуватись з іншими політичними силами.

"Як партія ми йдемо самостійно, але ми відкриті для того, щоб залучати нових людей для українського парламенту, але відомих у суспільстві: громадських діячів, лідерів професійних середовищ…", — повідомив Садовий.

Нагадаємо, 20 травня у Верховній Раді відбулась інавгурація новообраного Президента України Володимира Зеленського. На урочистому засіданні Зеленський склав присягу українському народові та офіційно став президентом України та оголосив про розпуск Верховної Ради 8-го скликання. 

На засіданні новообраний президент закликав Верховну Раду схвалити закон про скасування депутатської недоторканності, закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення та Виборчий кодекс з відкритими списками.

Після інавгурації президент зустрівся з головами іноземних делегацій та послами іноземних держав та пообіцяв, що світ пишатиметься Україною.

Прослухати повну версію.

На фото — Андрій Садовий, facebook.com