Указ Зеленського про розпуск Ради унеможливлює прийняття нового Виборчого кодексу — Лінько

Указ Зеленського про розпуск Ради унеможливлює прийняття нового Виборчого кодексу — Лінько

Указ президента України Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради України унеможливлює прийняття нового Виборчого кодексу, переконаний народний депутат України, член депутатської фракції Радикальної партії Олега Ляшка Дмитро Лінько. Тому Радикальна партія пропонуватиме спершу схвалити зміни до виборчого законодавства, а потім розпустити парламент. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері", прокоментувавши, як оцінює інавгурацію новобраного президента Радикальна партія.

Ведучі:

Віталій Науменко, Наталя Чорна

"Для нас головними тезами, які ми очікуємо почути від нового президента, це те, як нам всім виходити з економічної кризи і як посилити Україну і нарешті вивести українців з того тотального зубожіння", — зазначив Дмитро Лінько.

Нардеп зауважив, що під час інавгурації прозвучало багато політичних заяв про досягнення миру будь-якою ціною, проте не було тези про закінчення війну саме перемогою.

"Ми почули багато політичних заяв про те, що мир буде досягнуто будь-якою ціною, тобто він готовий зробити все. І, безумовно, ми так само готові робити все. Але є принципи, якими не можна поступатися. І тут новообраному президенту варто було уточними, що саме він готовий зробити і чим поступитися. Тому що поступатися честю чи національними інтересами — принципово неможливо. Ми не почули тез, що важливо закінчити війну саме перемогою", — сказав він.

Лінько наголосив, що "Радикальна партія" вже звернулась до Володимира Зеленського з пропозицією скасувати рішення уряду про підвищення ціни на газ.

"Ми не почули про те, якими будуть пенсії, зарплати, що робити з тарифами. Ми вже звернулися до президента з пропозицією, що першим рішенням президента має бути скасування рішення уряду про підвищення ціни на газ", — прокоментував нардеп.

Лінько наголосив, що указ президента про розпуск парламенту унеможливлює прийняття нового Виборчого кодексу.

"Зеленський звернувся до Ради, щоб ми прийняли нове виборче законодавство для того, аби змінити правила і прибрати ту корупційну мажоритарну, проти якої виступають всі. Водночас указ президента про розпуск парламенту унеможливлює прийняття цього законопроекту.  Ми будемо пропонувати спочатку прийняти зміни до виборчого законодавства, а потім нехай президент розпускає Раду", — повідомив депутат.

Нагадаємо, 20 травня у Верховній Раді відбулась інавгурація новообраного Президента України Володимира Зеленського. На урочистому засіданні Зеленський склав присягу українському народові та офіційно став президентом України та оголосив про розпуск Верховної Ради 8-го скликання. 

Консультації президента України Володимира Зеленського з лідерами фракцій щодо розпуску Верховної Ради України відбудуться 21 травня.

На засіданні новообраний президент закликав Верховну Раду схвалити закон про скасування депутатської недоторканності, закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення та Виборчий кодекс з відкритими списками.

Прослухати повну версію.  

На фото — Дмитро Лінько