Музичний театр ініцював "Тиждень у Київській опері"

Музичний театр ініцював "Тиждень у Київській опері"

Протягом 21-26 травня у Києві відбудеться фестиваль "Тиждень у київській опері або музика для дорослих", ініційований Київським муніципальним академічним театром опери і балету для дітей та юнацтва. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" директор Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва Петро Качанов розповів про особливість фестивалю.

Ведуча:

Галина Бабій

"Хор — наш. Майже всі солісти — наші. Ми надаємо майданчик для диригентів. Ми запрошуємо диригентів, тому що, я думаю, це буде корисно для диригентів, а також і для наших музикантів корисно пограти і взяти участь у топ-операх та світових балетах з видатними українськими диригентами. Володимир Кожухар — це легенда. Володимир Сіренко — це трошки інша епоха, наша епоха", — зазначив Петро Качанов.

Качанов зауважив, які диригенти візьмуть участь у фестивалі.

"Опера "Богема" належить до топ-5 опер світу. І у нас буде абсолютно сучасна, нестандартна постановка, яку поставив Віталій Пальчик. Від нашого театру будуть представлені диригенти Володимир Врубльовський  та Сергій Голубничий — молоді, талановиті та дуже перспективні. Крім того, Алла Кульбаба продиригує балет", — сказав він.

Прослухати повну версію.

На фото — Петро Качанов