Президент закликав Раду схвалити закон про зняття депутатської недоторканності та Виборчий кодекс

Президент закликав Раду схвалити закон про зняття депутатської недоторканності та Виборчий кодекс

На урочистому засіданні Верховної Ради Володимир Зеленський закликав Верховну Раду схвалити закон про скасування депутатської недоторканності, закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення та Виборчий кодекс з відкритими списками.

"Шановні депутати, прошу вас прийняти закон про скасування депутатської недоторканності, закон про кримінальну відповідність за незаконне збагачення та багатостраждальний Виборчий кодекс. Зробіть, будь ласка, відкриті списки", — сказав Зеленський.

Після складання присяги заплановано вітання президентом України та першою леді, Оленою Зеленською, глав іноземних делегацій у Маріїнському палаці. 

Раніше повідомлялось, що 15 травня Верховна Рада затвердила дату інавгурації Володимира Зеленського. 16 травня Петро Порошенко підписав указ про підготовку до інавгурації нового президента.

Нагадаємо, 30 квітня Центральна виборча комісія оголосила результати повторного голосування 21 квітня 2019 року з чергових виборів президента України. Новобраним президентом України став Володимир Зеленський, за якого проголосували 73,22% виборців (13 541 528 голосів).