Сьогодні українці зможуть безкоштовно перевірити здоров’я ясен

Сьогодні українці зможуть безкоштовно перевірити здоров’я ясен

Сьогодні Європейський День здорових ясен. 11 травня українці зможуть безкоштовно перевірити здоров’я ясен у понад 300 клініках. Президент ГО "Українська академія пародонтології" Мирослав Солонько в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" розповів, які клініки будуть надавати послугу безкоштовного обстеження ясен і скільки триватиме процедура.

Ведуча:

Вікторія Єрмолаєва

"Цей захід призначений для того, щоб підняти обізнаність серед населення. Колись захворювання ясен потрапило до книги Гіннеса як найбільш поширене захворювання на планеті", — зазначив Мирослав Солонько.  

Солонько наголосив, що здоров’я ясен важливе не лише для порожнини рота, а й для загального здоров’я.

"Здоров’я ясен важливе не лише для порожнини рота, а й для загального здоров’я. Захворювання ясен можуть бути тісно пов’язані з цукровим діабетом, захворюваннями серцево-судинної системи. Навіть є докази того, що може бути зв'язок з хворобою Альцгеймера", — сказав він.  

Солонько також зазначив, які клініки будуть надавати послугу безкоштовного обстеження ясен і скільки триватиме процедура.

"300 клінік, перелік яких можна знайти на сайті perio.com.ua, на безоплатній основі проводять обстеження ясен. Всі бажаючі можуть встигнути сьогодні зареєструватися на сайті і звернутися на безкоштовне обстеження, яке бути тривати у межах 10-15 хвилин і яке є абсолютно безболісним. Ви отримаєте інформацію про те, чи ваші ясна є здоровими, чи ви потребуєте якогось лікування. Загалом перебування у клініці буде тривати близько 30 хвилин", — повідомив він.  

Прослухати повну версію.

Фото — pexels.com