Без державних нагород не існує держави — автор десяти нагрудних знаків Олександр Сопов

Без державних нагород не існує держави — автор десяти нагрудних знаків Олександр Сопов

Як реформувати нагородну систему України аби вона відповідала викликам часу? Свою думку в ефірі Українського радіо висловив голова правління виробничо-творчого об'єднання "Орден", автор десяти знаків державних нагород України Олександр Сопов.

 

Ведуча:

Галина Бабій

 

Олександр Сопов є автором десяти знаків державних нагород України, серед яких вищий орден України  — Орден Свободи, на розробку якого був перший повноцінний відкритий державний конкурс. Це найвища нагорода держави. Перший номер ордену отримав Густав Четвертий, король Швеції. У всьому світі їх вручено 79.

Нагородна система України була спадкоємицею нагородної системи СРСР, в Україні не було своєї системи, Радянський союз забороняв республікам їх мати. Як і будь-який тоталітарний режим, він монополізував цю важливу область.

Олександр Сопов стверджує: немає держави без державних нагород. У будь-якої держави є три візуалізованих ознаки: герб, прапор і державні нагороди.

"Наш герб знають у всьому світі. На мою думку, більш сучасного і впізнаваного в світі герба, як тризуб немає. Прапор настільки впізнаваний і національно спрямований, що його неможливо сплутати. Український прапор — це шедевр! А з державними нагородами трішки є проблема. Вони повинні бути суто українськими, повинні відображати український менталітет".

Продовження розмови слухайте за посиланням.

Дивіться онлайн-трансляцію ефіру, щоб побачити чудові українські державні нагороди на власні очі.