По всій Україні сьогодні зафіксовано 33 випадки використання забороненої символіки — поліція

По всій Україні сьогодні зафіксовано 33 випадки використання забороненої символіки — поліція

В Україні на масових заходах 9 травня були зареєстровані 33 події, пов'язані з використанням забороненої символіки. Найбільше - в Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській областях, а також в Києві. Про це під час брифінгу в Києві повідомив прес-секретар Нацполіціі України Ярослав Тракало.
 
"Станом на зараз, маємо 33 зареєстрованих події, пов'язаних з використанням забороненої символіки. Найбільше таких подій зареєстровано в Дніпропетровській (7), Миколаївській (5), Одеській (3) областях, а також в Києві (6)", сказав Тракало.
 
За його словами, з них 13 повідомлень зареєстровані за використання георгіївської стрічки (Миколаївська, Дніпропетровська та Одеська області, Київська, Донецька, Запорізька, Харківська та місто Київ).
 
"Крім того, 15 подій зареєстровані за використання іншої забороненої символіки, наприклад, червоних прапорів або серпа і молота. Найбільше  в Дніпропетровській області та місті Києві  по 5 випадків",  додав Тракало.
 
Він підкреслив, що за 13 фактами зараз вже складено відповідні адмінматеріали за виготовлення і пропаганду георгіївської стрічки, що тягне за собою накладення штрафу від 850 до 2550 грн з конфіскацією такої стрічки.
 
"Також зараз відомості за 5 фактами вже внесені в ЕРДР за виготовлення і поширення комуністичної і нацистської символіки або пропаганду тоталітарних режимів. Чотири таких випадки зареєстровано в Дніпропетровській області і один в Одеській",  сказав він. Тракало додав, що санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.
 
Нагадаємо, сьогодні в Україні відбулася низка пам'ятних заходів, приурочених до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, а також у кількох містах  акція "Безсмертний полк", яка  була започаткована в Росії.
Фото: Уніан