Російські слідчі підтвердили загибель 41 людини на борту літака в Шеремєтьєво, постраждала українка (оновлено)

Російські слідчі підтвердили загибель 41 людини на борту літака в Шеремєтьєво, постраждала українка (оновлено)

Слідчий комітет РФ підтвердив інформацію про 41 загиблого внаслідок загоряння літака в московському аеропорту Шеремєтьєво. 

Кількість загиблих прямо не вказується, втім йдеться про те, що "на борту авіалайнера, що слідував сполученням Москва-Мурманськ, знаходилося 78 осіб, включаючи членів екіпажу. За уточненими даними, якими володіє слідство на цей момент, з них вижило 37 осіб".

Як повідомив заступник голови департаменту консульського забезпечення МЗС України Василь Кирилич, серед постраждалих є одна українка. Наразі їй надають медичну допомогу. 

Слідством розглядаються різні версії події, серед яких недостатня кваліфікація пілотів, диспетчерів і осіб, які проводили технічний огляд борту; несправність повітряного судна; несприятливі метеоумови. 

"Вже визнано потерпілими 22 особи, допитуються очевидці, співробітники аеропорту, родичі потерпілих і постраждалих. З метою встановлення осіб усіх загиблих слідство планує звернутися за сприянням до родичів пасажирів літака ", - додали в Слідчому комітеті.

Також у МОЗ РФ повідомили, що дев'ять постраждалих при НП з літаком Sukhoi Superjet 100 в аеропорту Шереметьєво знаходяться в лікарнях міста Москви.

Компанія "Аерофлот" опублікувала списки тих, хто вижив та шпиталізованих.

За даними "Інтерфаксу", основною причиною загибелі людей в хвостовому відсіку авіалайнера стала спроба деяких пасажирів дістати з багажних полиць свої речі.

Про це стало відомо з опитування врятованих людей. Коли літак ударився об землю і загорівся, дехто почав діставати свої речі з верхніх полиць. Це ускладнило евакуацію пасажирів з задніх рядів.

Представник "Аерофлоту" повідомив, що пасажири евакуювалися через 55 секунд, при нормативі 90.

Нагадаємо, літак SSJ-100 авіакомпанії "Аерофлот" 5 травня здійснив аварійну посадку в аеропорту Шереметьєво. В компанії заявили про спалах двигуна після посадки.

 

Фото: СК РФ