Яку каву варто вживати — пояснює кавова експертка

Яку каву варто вживати — пояснює кавова експертка

Кавова експертка, суддя кавових міжнародних змагань Світлана Івахова в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат"  пояснила, яку каву варто вживати і чи є корисною розчинна кава.  

Ведуча:

Вікторія Єрмолаєва

Вживання кави починається з того зерна, яке ви обираєте. Потрібно уважно дивитися на склад кави, вказаний на упаковці (арабіка чи робуста).

Я раджу каву, яка складається з 100% арабіки, оскільки вона містить менше кофеїну. Кофеїн дуже корисний лише у малих дозах. Він покращує настрій та працездатність.

Не купуйте каву у великому обсязі. Купуйте стільки кави, скільки ви можете випити протягом тижня. Бажано купувати каву у зернах і перемелювати ту кількість, яку ви будете споживати.

До того ж, варто готувати тільки натуральну каву, бажано свіжо обсмажену. Кава —  живий продукт, і вона має властивості старіти. Якщо ви відкриваєте пачку кави і вона стоїть десь на сонці, то це дуже шкодить каві.

Розчинна кава виробляється з тієї натуральної кави, яку вже нікуди не можна застосувати. Тому якщо є можливість, я рекомендую пити натуральну каву.

Важливою є якість води, яку ви використовуєте. Використовуйте не дуже м’яку й не дуже жорстку воду. Вода з-під крану не підходить, тому що вона дуже жорстка. Крім того, 100% окріп не підходить для заварювання кави.

Прослухати повну версію.

Фото — pexels.com