Українські дизайнери взяли участь у міжнародній виставці Milan Design Week

Українські дизайнери взяли участь у міжнародній виставці  Milan Design Week

Українські дизайнери брали участь у міжнародній виставці Milan Design Week, що відбулась наприкінці квітня в Італії. Кураторка українського стенду Ольга Богданова та дизайнерка, учасниця виставки Наташа Єгорова в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" розповіли, роботи яких українських майстрів були представлені на виставці та чим вони надихаються, створюючи свої роботи. 

Ведуча:

Галина Бабій

"Milan Design Week — це одна з найвпливовіших подій у галузі дизайну. Нас запрошують вже не перший рік, але цього року ми поїхали. Ми подалися у декілька студій, де ми хотіли, щоб ми були представлені. Нас цікавила саме Superstudio, і ми сказали собі: "Якщо ми туди не поїдемо, то ми не поїдемо на інші локації, тому що або ми будемо серед кращих, або ми не будемо там взагалі", — зазначила Ольга Богданова.

Богданова зауважила, чиї роботи були представлені на українському стенді.

"Наша основна місія — просувати український дизайн світові. У нас представлена Оксана Левченя, яка виготовляє килими ручної роботи з техніки ХІХ сторіччя з сучасними малюнками. Також був представлений Юрій Ринтовт зі своєю колекцією дерев’яних меблів. Наташа Єгорова привернула увагу корейців, японців поєднанням кераміки з матеріалами автопрому. Катерина Соколова представила також свій бренд. Євген Пукліч працює з металом, і його роботи є про внутрішню красу", — сказала вона.

Дизайнерка та учасниця виставки Наташа Єгорова розповіла, як створює дизайнерські речі.

"Найресурсніший матеріал постіндустріального нинішнього світу — це відходи індустріального виробництва та всі рештки культури, які цивілізація безжально викидає на узбіччя. Для мене безмежно надихаючою є ідея перетворити сміття на ужиткові речі або арт-об’єкти, які втілюють нове життя", — розповіла дизайнерка.

Прослухати повну версію.

На фото — Ольга Богданова та Наташа  Єгорова