Суд засудив бразильця Лусваргхі до 13 років тюрми

Суд засудив бразильця Лусваргхі до 13 років тюрми

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області засудив до 13 років позбавлення волі громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргхі за обвинуваченням в участі у діяльності терористичних організацій та не передбачених законом збройних формувань.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Києва, суд стягнув з іноземця витрати на проведення експертиз у сумі близько 15 тис гривень.

У ході судового слідства "були наведені беззаперечні докази вини іноземця", кажуть у прокуратурі.

За повідомленням, обвинувачений визнавав свою вину лише в частині участі у діяльності незаконних збройних формувань, однак заперечував участь у діяльності терористичних організацій.

При виконанні вироку обвинуваченому буде зараховано строк, проведений ним під вартою, додають у прокуратурі.

За даними слідства, Рафаель Маркус Лусваргі з вересня 2014 до травня 2015 у складі незаконних збройних формувань брав участь у бойових діях на Донбасі.

У січні 2017 року Печерський районний суд міста Києва виніс вирок йому вирок – 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Проте згодом апеляційний суд скасував це рішення та відправив на новий розгляд до суду першої інстанції.

Наприкінці квітня 2018 року журналісти Радіо Свобода знайшли Лусваргі в чоловічому Свято-Покровському Голосіївському монастирі УПЦ (Московського патріархату). Після цього бразильця, який раніше воював на боці проросійських бойовиків на Донбасі, схопили представники націоналістичних сил, відвели до СБУ й передали його правоохоронцям.

У травні 2018 року Павлоградський міськрайонний суд розпочав слухати справу Рафаеля Лусваргі.

Фото - прокуратура Києва