У травні в Києві відбудеться благодійний "Пробіг під каштанами"

У травні в Києві відбудеться благодійний "Пробіг під каштанами"

"Пробіг під каштанами" — наймасштабніший щорічний спортивно-благодійний проект в Україні, який відбувається у столиці вже 27 років поспіль. Організатор акції Ірина Кузнєцова в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" розповіла про благодійну мету "Пробігу" та його цьогорічні особливості.

Ведуча:

Галина Бабій

"На перший пробіг у 1993 році вийшло десь 140 людей, а зараз на нього виходять тисячі. Основна мета — благодійність. Проте організаційно стало трошки складніше, насамперед, потоки людей стали великими, потрібно організувати безпеку, зйомки, участь медіа", — зазначила Ірина Кузнєцова. 

Організатор акції зауважила, що цього року при реєстрації з’явилась функція, за допомогою якої можна зробити благодійний внесок, але  при цьому не бігти.

"Насправді це не спортивний захід. Це таке свято, куди люди приходять щоб поділитись своїм добром. Можна не бігти, а просто постояти. Цього року при реєстрації ми зробили таку функцію "не біжу, але допоможу", і приймаємо благодійні внески, хто скільки зможе", — сказала вона.

Кузнєцова також розповіла, що до "Пробігу під каштанами" можуть долучитися всі охочі, а також наголосила, що є різні дистанції, найменша з яких — 10 метрів.

"Традиційно у нас дистанція 5 км. У цьому році ми повернулися на Майдан, оскільки з 2014 році ми проводили цей захід на Михайлівській площі. Всьоме у нас буде проходити "Пробіг в ходунках" на дистанцію 10 метрів для дітей, які тільки вчаться ходити. Крім того, у нас є дитячий пробіг, є пробіг для спортсменів, а також у нас беруть участь люди з інвалідністю. Всі можуть до нас долучитись", — додала Кузнєцова.

Прослухати повну версію.

На фото — організатор акції Ірина Кузнєцова