У Росії запрацював центр видачі паспортів жителям ОРДЛО

У Росії запрацював центр видачі паспортів жителям ОРДЛО

У Ростовській області Російської Федерації у тестовому режимі почав працювати центр, у якому планується видавати російські паспорти жителям окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

Про це повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС.

"Відділення з питань міграції відділу МВС Росії по Некліновському району запрацювало у вівторок (30 квітня ─ ред.) в Ростовській області в тестовому режимі. У цьому центрі будуть видавати паспорти жителям Донецької народної республіки (ДНР)", ─ інформує Тасс.

Читайте також Рішення Росії видавати жителям ОРДЛО свої паспорти: як на це реагують в Україні і закордоном

Нагадаємо, президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Згідно з указом, таке право отримують особи, які постійно проживають в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО). Україна, ЄС і США засудили цей крок.

Після анексії Росією Криму у квітні 2014 року на частині Донбасу почався військовий конфлікт. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року — операція Об'єднаних сил.

Україна звинувачує Росію у причетності до цього конфлікту і визнала її країною-агресором, проте Москва не визнає, що її військові перебувають на окупованій частині Донбасу.

За даними ООН, в результаті збройного конфлікту на Сході України з квітня 2014 року до кінця 2018 року загинули близько 13 тисяч людей.

У серпні 2008 року розпочалася російсько-грузинська війна. Росія ввела свої війська на територію Південної Осетії. У Кремлі назвали це операцією з "примусу Грузії до миру". До цього конфлікту Росія видала жителям Південної Осетії і Абхазії свої паспорти. 

Фото ─ trembita.info