Караван у вушці голки та підкована блоха: у Рівному триває виставка мікромініатюр

Караван у вушці голки та підкована блоха: у Рівному триває виставка мікромініатюр

Про виставку мікромініатюр у Рівненському обласному краєзнавчому музеї розповіла в ефірі програми "ART-Панорама"директорка музею Олена Казарян.

Ведуча:

Наталія Тищенко

Унікальну мандруючу виставку мікромініатюр "Восьме чудо світу" можна побачити у Рівненському обласному краєзнавчому музеї. Автор цих найменших у світі шедеврів мікромініатюрного мистецтва – Володимир Казарян.

"Кожна мікромініатюра – це ноу-хау, так як створюється вона за особливою технологією на межі людських можливостей. До кожної мікромініатюри буде лінза, яка збільшує мікромініатюру у 50-300 разів", – розповіла Олена Казарян.

На виставці "Восьме чудо світу" гості зможуть побачити філігранні мікрошедеври, створені за допомогою спеціальних інструментів, виготовлених самим Володимиром Казаряном.

"Відвідувачі побачать скульптуру Мерилін Монро, розміщену на торці волосини, караван верблюдів у вушці голки, підковану блоху, зоопарк у волосині, мікрокамею "Лик Ісуса Христа" на рисовому зерні; Шварценеггера, який грає біцепсами, на маковому зернятку; слонів-еквілібристів, що балансують на людській волосині, вставленій у вушко швейної голки; мікрофігурки семи жінок-товстушок, подіумом яким служить рисове зернятко", – поділилась Олена Казарян.

На виставці буде презентоване найменше у світі зображення Пресвятої Богородиці з немовлям на зрізі рисового зерна, намальоване олійними фарбами. Пензликом художнику слугувала одна сота частина волосини.

Виставка триватиме у Рівненському обласному краєзнавчому музеї до середини червня.