Як правильно та бюджетно підготуватись до подорожі ─ поради мандрівника

Як правильно та бюджетно підготуватись до подорожі ─ поради мандрівника

Мандрівник, телеведучий, власник туристичної агенції "Феєрія мандрів" Ігор Захаренко в ефірі Українського радіо в програмі "Жити краще" порадив, як правильно та бюджетно підготуватись до подорожі.

Ведучі:

Марія Куликова, Оксана Маловічко

З чого треба починати підготовку до подорожі? Щоб поїхати кудись, потрібно, перш за все, мати бажання. У подорож можна поїхати навіть у сусіднє село чи місто, і це не буде коштувати дуже дорого. Треба знайти час, потрібно все заздалегідь спланувати. Далі потрібно вирішити, куди ви їдете, на скільки днів і що ви хочете побачити, який сервіс ви хочете. Зберіть певну кількість грошей і вирушайте. Вперше краще поїхати з групою, аби вам все показали і розказали, щоб ви не думали про те, де жити, як дібратися з пункту А в пункт Б. Для цього можна звернутися в туристичну агенцію, і вам розкажуть, що взяти, яка специфіка цієї місцевості чи країни, які потрібні документи. Якщо ви хочете подорожувати Україною, то все набагато простіше.

Які б поради ви дали українцям, які їдуть за кордон? Беріть тільки ті речі, які можуть вам знадобитися. Перед поїздкою бажано ходити по 5-10 км на день, аби ваше тіло звикло до фізичних навантажень. Зробіть копії своїх документів. Я не рекомендую весь час носити з свою паспорт, краще ─ ксерокопію. Страхівка є обов’язковою, і це допоможе вам, якщо ви потрапите у якусь ситуацію. Запам’ятайте номери телефонів близьких, посольства, гіда, щоб ви могли зв’язатися з ними за необхідності. Потрібно брати гроші і розкладати їх у різні кишені. Я рекомендую користуватися банківськими картками, оскільки це вигідно і зручно. Якщо берете готівку, то це євро або долари.

Куди можна поїхати у першу подорож? Все залежить від вподобань. Зараз є багато дешевих авіаквитків до Європи. Можна почати з автобусних турів, наприклад, зі Львова і відвідати ближні європейські столиці. Єдине, коли обираєте тур, дивіться, що входить у вартість. Є тури, які на перший погляд дешеві, але потрібно буде практично за все потім доплачувати. А є тури дорожчі, але в них все включено і у результаті виходить дешевше.

Прослухати повну версію.

Фото ─ pexels.com