Дебати розпочалися на Суспільному за участі одного кандидата (трансляція)

Дебати розпочалися на Суспільному за участі одного кандидата (трансляція)

Телевізійні дебати, передбачені законом, розпочалися на Суспільному телебаченні.

Як повідомила ведуча Мирослава Барчук, на ефір прибув лише один кандидат - чинний президент Петро Порошенко.

Після публічної дискусії на НСК "Олімпійський" Порошенко запросив свого опонента Володимира Зеленського в студію Суспільного, проте він не з'явився. 

Раніше повідомлялося, що у разі присутності лише одного кандидата весь відведений ефірний час буде надано йому для передвиборчої агітації.

Сьогодні раніше вперше зустрілися кандидати у президенти України Петро Порошенко та Володимир Зеленський. Це відбулося на НСК "Олімпійський", як це пропонував Зеленський.

Нагадаємо, напередодні ЦВК дозволила перенести початок дебатів з 20:00 на 21:00 у п'ятницю, 19 квітня. Таким чином, у кандидатів з'явилася можливість взяти участь і у неофіційних дебатах на НСК "Олімпійський", і у дебатах на "Суспільному", як передбачає закон. 

Читайте такожСліпачук: поява кандидатів на дебатах — це прояв поваги і до закону, і до виборців

Раніше Петро Порошенко заявив про готовність брати участь у дебатах у студії "Суспільного". Натомість у штабі Володимира Зеленського пропонували провести дебати 19 квітня у режимі телемосту - їхній кандидат не хоче приходити у студію телеканалу, бо на стадіоні "більш відкрита атмосфера". Після рішення ЦВК про перенесення початку дебатів у штабі Зеленського заявили, що їхній кандидат не братиме участі у дебатах на "Суспільному".