НБУ: суд схвалив ще одне рішення щодо "Приватбанку" не на користь держави

НБУ: суд схвалив ще одне рішення щодо "Приватбанку" не на користь держави

Окружний адміністративний суд міста Києва 18 квітня ухвалив ще одне рішення щодо процедури націоналізації "Приватбанку" не на користь держави.

Як повідомляє прес-служба НБУ, суд повністю задовільнив позов підконтрольної колишньому акціонеру ПриватБанку Ігорю Коломойському кіпрської компанії Triantal Investments Ltd, задоволені вимоги у частині скасування рішення НБУ, яким визначено перелік пов'язаних з "Приватбанком" фізичних та юридичних осіб.

За даними регулятора, саме це рішення Національного банку є одним із основних у процесі виведення у грудні 2016 року неплатоспроможного "Приватбанку" з ринку за участі держави.

На цю ж тему: У питанні "Приватбанку" Коломойський бере Україну в заручники – експерт

"Національний банк занепокоєний якістю та результатами розгляду судових справ в Україні, що можуть призвести до втрат коштів платників податків та ризиків для банківської та фінансової стабільності країни. Це може призвести до того, що у пов’язаних з колишніми акціонерами "Приватбанку" осіб з’являться підстави для стягнення з банку коштів, що були повернуті державою до капіталу банку у процесі його націоналізації",  зазначив представник НБУ Віктор Григорчук.

У Нацбанку наголошують, що рішення суду поки не набрало законної сили і найближчим часом буде оскаржене.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправною націоналізацію "Приватбанку" та визнав нечинним з моменту укладення договір купівлі-продажу державою акцій банку. Нацбанк заявив про намір оскаржувати це рішення.

Читайте також: У вкладників "Приватбанку" немає підстав для занепокоєння — фінансовий аналітик

18 грудня 2016 року Кабінет міністрів підтримав пропозицію НБУ про перехід 100% акцій банку в державну власність через невиконання акціонерами програми докапіталізації.

 

Фото - pro-privatbank.com.ua