У Києві не більше 10 залів, де можна організовувати великі концерти – організаторка заходів

У Києві не більше 10 залів, де можна організовувати великі концерти – організаторка заходів

На органний концерт – до органного залу, на джаз під зоряним небом – до Київського планетарію, а на "дебати" – на НСК Олімпійський. Як організатори концертів обирають локації та з чого формується ціна квитка, в ефірі "ДеньПРО" розповіла організаторка заходів, музикантка, продюсерка "Музичного саду" Стелла Красовська.

Ведуча:

Марія Сизон

Стелла Красовська стверджує: насправді, в організаторів заходів не дуже великий вибір концертних залів.

"Останнім часом з’явилося багато цікавих локацій, але це концертні майданчики. Це приємні локації, на яких можна проводити квартирники або презентацію альбому, але не дуже відомих артистів", – пояснює організаторка.

Це досить малі локації, на яких проходять цікаві концерти, але розраховані вони зазвичай на 50-70 людей, розповідає Стелла Красовська. З більшими ж майданчиками часто виникають проблеми.

"Якщо мова йде про великі концертні зали, їх можна дуже швидко назвати. У Києві це Палац Україна, Жовтневий палац, Палац Культури КПІ, і максимум, може, буде 10 залів, де можна організувати великий концерт, не більше, – поділилась організаторка. – Це потрібно враховувати керівництву держави. Тому що шоу-бізнес – це такий же бізнес, як аграрний, як легка промисловість. Він специфічний, але він є, і я би хотіла, щоб він розвивався".

Стелла Красовська наголосила, що вартість квитка напряму залежить від місця проведення заходу. Це часто помічають гості концертів, адже, наприклад, квитки на концерти в Палаці Україна зазвичай значно дорожчі за концерти на інших локаціях.

"У вартість квитка входить і оренда, а вона досить потужна, якщо ми, наприклад, говоримо про Палац Україна. Це велика будівля, яку треба опалювати, там є вода, є охорона, є сцена, яку треба обслуговувати, звук… Це все зрозумілі речі", – пояснює Стелла Красовська.

Участь спонсорів або меценатів може знизити вартість квитка, але у всіх інших випадках ціни будуть досить високими, і з цим нічого не можна зробити, підсумувала Стелла Красовська.

Нагадаємо, у травні Марія Бурмака виступить з Симфонічним оркестром Українського радіо у Будинку звукозапису Українського радіо.