Як змінилася процедура отримання водійського посвідчення — коментар експерта

Як змінилася процедура отримання водійського посвідчення — коментар експерта

Відбулися зміни в процедурі видачі посвідчень водія, підготовки водіїв та акредитації автошкіл. Чи дійсно вони є новими, та як вплинуть на стан справ на дорогах, в ефірі програми “Сьогодні. Зранку" коментує експерт громадської кампанії "Європатруль" В’ячеслав Коновалов.

 

Ведучі:

Христина Стець

Богдан Буткевич

 

На сайті Головного сервісного центру України опубліковано інформацію про зміни, які очікують на водіїв, які лише здобувають водійські права. Зокрема, йдеться про:

- запровадження відеофіксації процесів складання іспитів;

- неможливість скласти теоретичний іспит в одному територіальному сервісному центрі МВС, а практичний – в іншому;

- скорочення до 2-х років терміну чинності отриманого в автошколі Свідоцтва.

Експерт громадської кампанії "Європатруль" В’ячеслав Коновалов наголошує, що важливішим є контроль за виконанням цих правил і невідворотність покарання за їх порушення.

"Проблема, яка тут постає, — сертифікація самих камер, і сертифікація автошкіл. Кілька років тому багато шкіл були позбавлені сертифікатів, що дають право навчання водіїв. Як з мототехнікою цю відеофіксацію встановлювати? Рішення прийняте, але незрозумілий механізм його виконання. Буде там камера чи ні, головне, щоб був нормальний контроль з боку МВС", — вважає експерт.

Він також зазначив, що суворість законів компенсується їх невиконанням і наголосив, що потрібно не збільшувати штрафи за порушення, а суворо контролювати, щоб кожен порушник був покараним.

Прослухати передачу повністю можна тут.

Фото: Аutogeek