Справа Гандзюк: активісти вимагають, щоб Порошенко відсторонив Гордєєва та Рищука

Справа Гандзюк: активісти вимагають, щоб Порошенко відсторонив Гордєєва та Рищука

Представники ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?" вимагають, аби президент України Петро Порошенко на час розслідування справи щодо вбивства Катерини Гандзюк відсторонив від займаних посад Андрія Гордєєва та Євгена Рищука, а також виключив їх зі складу своєї партії. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" повідомив представник ініціативи "Друзі Каті Гандзюк" Родіон Шовкошитний.

Ведуча:

Христина Стець

"До Петра Порошенка одна єдина вимога — хоча б відсторонити на час розслідування від займаних посад Андрія Гордєєва та Євгена Рищука, а також виключити їх зі своєї партії. Наразі судять лише Мангера. Ми вимагаємо, щоб до Владислава Мангера приєдналось ще дві людини", — зауважив Родіон Шовкошитний.

Представник ініціативи зазначив, що вони не прагнуть впливати на глоси людей на виборах, а хочуть, щоб підозрювані не могли впливати на слідство щодо "справи Гандзюк".

"Найменше, що ми хотіли, це бути суб’єктом цього політичного життя. Ми хочемо покарати вбивць. Ми не хочемо впливати на голоси людей. Ми шукаємо справедливості у правоохоронних органів, і ми її там не знаходимо. Ми йдемо до президента, щоб він зробив так, щоб підозрювані не могли впливати на слідство", — сказав він.

Слід зазначити, що 2 квітня представники ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?" звернулись до президента України Петра Порошенка з визначеними вимогами.

Як повідомляється, напередодні Шевченківський суд міста Києва ухвалив рішення вдягти електронний браслет на підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк Владислава Мангера і забрати у нього закордонні паспорти. Строк дії запобіжного заходу 60 днів, тобто до 1 червня. А адвокатку Євгенію Закревську усунув з процесу через конфлікт інтересів, оскільки вона є потерпілою у справі стеження за нею.

Нагадаємо, 6 березня Шевченківський суд міста Києва частково задовольнив клопотання прокуратури про відсторонення Владислава Мангера з посади голови Херсонської обласної ради. Тоді ж правоохоронці зняли електронний браслет з підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк Владислава Мангера і повернули йому закордонний  паспорт. 

11 лютого генеральна прокуратура оголосила Владиславу Мангеру про підозру в організації вбивства активістки та радниці мера Херсона Катерини Гандзюк. За версією слідства, підозрюваний вирішив організувати умисне вбивство "керуючись особистою неприязню до жінки".

12 лютого Шевченківський районний суд міста Києва почав обрання запобіжного заходу для Мангера. В ніч з 14 на 15 лютого суд заарештував його до 3 березня. Його взяли під варту із правом внесення застави.

Радниця мера Херсона, в.о. керуючої справами виконавчого комітету міської ради Херсона Катерина Гандзюк  померла в одній з лікарень Києва 4 листопада 2018 року. Це сталося через три місці після того, як активістку у Херсоні облили концентрованою сірчаною кислотою.

Прослухати повну версію.