Магера: є питання щодо збалансованості подачі інформації про кандидатів окремими телеканалами

Магера: є питання щодо збалансованості подачі інформації про кандидатів окремими телеканалами

Цьогорічні вибори справді були одними з найкращих, хоча і були окремі порушення, переконаний член Центральної виборчої комісії з 2004 року і заступник голови з 2007 по 2018 роки Андрій Магера. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері" він заявив, що під час виборів особливо актуальним є питання щодо збалансованості подачі інформації про кандидатів у президенти окремими телеканалами.  

Ведучі:

Олена Зелінченко, Юрій Табаченко

"На мою думку, вибори президента 2019 року справді бути одними з найкращих в історії України, попри такий чинник, як наявність анексованих та окупованих територій.  Звісно, не обійшлося без окремих порушень, які торкалися голосування  окремих виборців на виборчих дільницях, коли деякі виборці намагалися сфотографувати результати свого волевиявлення. Деякі високопоставлені виборці намагалися демонструвати зміст свого волевиявлення у бюлетені для інших виборців. І перший, і другий випадки є грубим порушенням виборчого закону", — зазначив Андрій Магера.

Магера зауважив, що є питання щодо збалансованості подачі інформації про кандидатів окремими телеканалами.

"Ми можемо говорити, що підкупу виборців, зокрема в день голосування, не було. Те, що мене непокоїть під час цих виборів, це те, що чимало засобів масової інформації, насамперед, телебачення, виконували роль медіакілерів, тобто йшла цілеспрямована масова атака проти одного кандидата або кількох, а натомість весь у білому був інший кандидат. Тема, яка полягає у збалансованості подачі інформації про кандидатів з боку окремих телеканалів, була під великим питанням", — сказав він.

Нагадаємо, 31 березня відбувся перший тур президентських виборів. За даними ЦВК, явка виборців становила 63,5%.

За даними Національного екзит-полу, на президентських виборах Володимир Зеленський отримав 30,6% голосів виборців, 17,8% підтримали Петра Порошенка. Юлія Тимошенко фінішувала третьою — за неї проголосували 14,2% опитаних виборців. 

Прослухати повну версію.

На фото — Андрій Магера, facebook.com