Барієв: в кандидатів у президенти ми не побачили приєднання до флешмобу "Я — Кримська солідарність"

 Барієв: в кандидатів у президенти ми не побачили приєднання до флешмобу "Я — Кримська солідарність"

Член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв заявляє, що у кандидатів у президенти ми не побачили активної позиції щодо приєднання до флешмобу "Я — Кримська солідарність", який стосується затриманих кримських татар. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "В мережі".

Ведуча:

Олена Бадюк

"Ми побачили, що стали активними не тільки громадяни України, але й громадяни інших країн, а також політики, які є досить відомими у світі", — зазначив Ескендер Барієв.

Барієв наголосив, що кандидати у президенти не показали активної позиції та не приєднались до флешмобу "Я — Кримська солідарність".

"Інше питання полягає у тому, що у день виборів ми не можемо не пов’язати ці події з виборами, з виборами у контексті опозиції українського політикуму до тих чи інших порушень прав людини, які здійснюються на території окупованого Криму. На жаль, серед кандидатів у президенти ми не побачили активної позиції щодо приєднання до цього флешмобу чи до будь-яких заяв, пов’язаних з реакцією на ці процеси", — сказав він.

Читайте також — Алієв: обшуки у кримських татар — це не тільки залякування, а й реакція на їхню активність в Криму

Як повідомляється, у соціальних мережах розгорнулась кампанія #Я_Кримська_Солідарність на підтримку затриманих цього тижня кримських татар. Правозахисники, адвокати, активісти та небайдужі користувачі публікували і продовжують публікувати світлини, на яких вони тримають аркуші паперу з написом

Нагадаємо, 27 березня російські силовики провели обшуки у понад 25 оселях кримських татар у Сімферополі та поряд з ним. У ФСБ Росії при цьому заявили, що обшуки здійснюються у зв'язку з діяльністю організації"Хізб ут-Тахрір", забороненоїв Росії, проте незабороненоїв Україні.

27 і 28 березня, так званий, "Київський районний суд" Сімферополя в закритому режимі обрав запобіжний захід всім 23 затриманим активістам, частина з яких є активістами правозахисного руху "Кримська солідарність".

Прослухати повну версію.

На фото — Ескендер Барієв, facebook.com