Усіх затриманих російським ФСБ кримських татар узято під варту

Усіх затриманих російським ФСБ кримських татар узято під варту

Суд, підконтрольний окупаційній владі Криму,
ухвалив тримати під вартою усіх 23-х затриманих ФСБ кримськотатарських активістів, яких підозрюють в участі в організації "Хізб ут-Тахрір", забороненої в Росії, проте незабороненої в Україні.
Про це повідомило співтовариство "Кримський процес" у Facebook.

Зазначено, що 27 і 28 березня, так званий, "Київський районний суд" Сімферополя в закритому режимі обрав запобіжний захід всім 23 затриманим активістам, частина з яких є активістами правозахисного руху "Кримська солідарність".

Як зазначається, Ремзі Бекіров, Шабан Умеров, Риза Ізета, Фарід Базаров і Руслан Сулейманов звинувачуються за статтею «Організація діяльності Хізб ут-Тахрір», решта 20 осіб, включаючи зниклого Едема Яячікова, звинувачуються в участі в цій організації.

Нагадаємо, в окупованому Криму співробітники ФСБ, МВС Росії і Росгвардії уранці 27 березня проводили обшуки у щонайменше 25 будинках кримських татар у рамках кримінальних справ проти жителів Криму, підозрюваних в участі в діяльності забороненої в РФ організації «Хізб ут-Тахрір».

Обшуки проходили у селі Строганівка Сімферопольського району, в мікрорайоні Кам'янка Сімферополя, селі Володимирівка Білогірського району Криму.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку із масовими незаконними обшуками помешкань та затриманнями кримських татар. Також повідомлення з вимогами припинити репресії щодо кримських татар озвучила низка міжнародних інституцій, в тому числі ЄС.

Фото: Кримська солідарність