"Військово-польовий АРТ" у Краматорську: "Ми хотіли показати, що сила життя сильніша за силу смерті"

"Військово-польовий АРТ" у Краматорську: "Ми хотіли показати, що сила життя сильніша за силу смерті"

У Краматорську триває мистецький проект "Військово-польовий АРТ". Українськи митці перетворили різні військові речі, привезені з зони АТО (нині зона ООС), на арт-об’єкти. В ефірі "ДеньПРО"поговорили з автором та куратором, сержантом поліції полку спецпризначення "Київ" Павлом Ротарем.

Ведучі:

Марія Сизон, Дмитро Захарченко

Павло Ротар розповів, що виставка вже кілька років їздить Україною.

"Взагалі виставки організовують із надією на те, що вона зачепить кожного, і я на це й розраховував. Спершу я хотів накласти суть українського народного мистецтва на вияви війни. Але потім почало розвиватися змістове навантаження на цей проект, і ми захотіли показати, що сила життя сильніша за силу смерті", – поділився автор виставки.

Куратор виставки вважає, що про силу життя, яка сильніша за смерть особливо важливо говорити саме зараз, напередодні Великодня.

"Під час великодньої служби є такі слова "Смертю смерть поправ". І ми хотіли показати саме цю силу життя", – розповів Павло Ротар.

Усі експонати виставки так чи інакше пов’язані з воєнним побутом: вони створені з ящиків від боєприпасів, гільз, камуфльованої тканини, тубусів від гранатометів.

"Будь-який експонат на виставці уже несе у собі символізм, – пояснив Павло Ротар.– Є лінія, яку я намагаюся розвивати – це дитячі іграшки, зроблені з якихось ящиків, тубусів… Десь на них залишилося маркування від ящиків з патронами. І цими іграшками можна гратися, діти з задоволенням ними граються".

Виставка у Краматорську триватиме до 11 квітня.

Фото Фейсбук