У рейтингу закордонних паспортів Україна переганяє всі пострадянські країни — Кульчицька

У рейтингу закордонних паспортів Україна переганяє всі пострадянські країни — Кульчицька

У рейтингу закордонних паспортів Україна переганяє всі пострадянські країни, заявляє аналітик громадської організації "Європа без бар’єрів" Катерина  Кульчицька. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" вона прокоментувала результати рейтингу паспортів світу, в якому український паспорт піднявся ще на одну сходинку.

Ведуча:

Тамара Гусейнова

"Мені здається, що це дуже приємний показник для  українців, тому що наразі ми переганяємо всі пострадянські країни. Звичайно, у цьому велика заслуга українського Міністерства закордонних справ, яке веде переговори з різними країнами для того, щоб отримати безвізовий режим", — зазначила Катерина Кульчицька.

Кульчицька додала, що "це дуже добре, що ми рухаємося далі, що у нас є перемовини по більше, ніж 20 країнах, аби досягати безвізових режимів і надалі".

Аналітик зауважила, що найбільш важливим безвізом для українців є безвіз з країнами Європейського Союзу.

"Мабуть, найбільш важливим безвізом для українців є безвіз з країнами Європейського Союзу. Він діє доволі добре, показники хороші, а відмови у в’їзді дуже мінімальні порівняно з тою великої кількістю українців, які перетинають кордон", — сказала вона.

Як повідомляється, Україна піднялась в рейтингу паспортів світу. Паспорт України поліпшив свої позиції у світовому рейтингу Henley & Partners. Протягом останніх 3 місяців український документ піднявся з 41-ї сходинки на 40-у. Власники паспортів України мають можливість вільно відвідувати 128 держав.

Прослухати повну версію.

Фото — ua.korrespondent.net