Палата представників США підтримала законопроект проти газопроводу "Північний потік-2"

Палата представників США підтримала законопроект проти газопроводу "Північний потік-2"

Росію звинуватили у використанні енергетики як зброї. Палата представників США схвалила законопроект, спрямований проти будівництва російського газопроводу "Північний потік - 2", — інформує "Голос Америки". США вбачають в спорудженні цього газопроводу загрозу енергетичній незалежності Європи.

"Акт на підтримку європейської енергетичної безпеки та диверсифікації" розробили конгресмени-демократи Адам Кінзінгер і Білл Китінг, він був прийнятий Нижньою палатою Конгресу 391 голосом "за" при 24 "проти".

Законопроект містить заклик до американського уряду вжити заходів, щоб скоротити залежність європейських країн від російських енергоресурсів, сприяти збільшенню конкуренції на ринку та компаніям США, які інвестують в європейську енергетичну інфраструктуру, а також нарощувати експорт технологій і енергоресурсів до Європи.

"Російська Федерація на чолі з Володимиром Путіним вже давно використовує енергоносії як зброю для примусу і маніпулювання європейськими країнами, — сказав після голосування Адам Кінзінгер. — Оскільки виробництво енергії в США зростає, у нас є чудова можливість підтримати наших союзників і надати альтернативу позиціям, на яких закріпилася Росія, в тому, що стосується джерел енергії".

Білл Китінг зазначив, що законопроект буде сприяти зміцненню співпраці між ЄС і США і приватним інвестиціям.

"Маючи справу зі зростаючими загрозами нашій безпеці і безпеці наших союзників, ми повинні об'єднатися, як сильна і єдина коаліція", — зазначив Китінг.

Законопроект ще має схвалити Сенат.

Будівництво трубопроводу, який належить російській енергетичній компанії "Газпром", спрямоване на можливість поставок газу для Європи в обхід України.

В кінці минулого року Палата представників США схвалила резолюцію, спрямовану проти будівництва російського газопроводу «Північний потік - 2» вартістю 11 мільярдів доларів у зв'язку з побоюваннями, що цей проект посилить контроль Кремля над поставками енергоносіїв в Європу.
Фото: Голос Америки