Корупція в оборонці: Кривонос передасть президенту вимоги "Нацкорпусу"

Корупція в оборонці: Кривонос передасть президенту вимоги "Нацкорпусу"

Представники Нацкорпусу і Нацдружин через заступника секретаря РНБО Сергія Кривоноса передали свої вимоги адміністрації президента. Про це повідомляє Liga.net.

Раніше сьогодні Нацкорпус і Нацдружини ініціювали в центрі Києва акцію протесту проти корупції в державному Укроборонпромі.

Вимоги пронесли учасники бойових дій та батьки загиблих українських військовослужбовців. В АП їх провів заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос, який вийшов до протестуючих.

За словами лідера Нацкорпуса Андрія Білецького, Кривонос пообіцяв передати вимоги президенту Петру Порошенко.

25 лютого журналісти bihus.info оприлюднили перші дві частини розслідування, в якому йдеться, що нібито Ігор Гладковський, син першого заступника голови Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського, разом з Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою через фірми-прокладки поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними в 2-4 рази цінами. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн грн, а може бути і вдвічі більшим.

Сам Олег Гладковський 26 лютого звернувся до правоохоронних органів із заявою про перевірку оприлюднених у розслідуванні фактів про незаконні схеми при закупівлях в армії, а також попросив тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО. 4 березня президент України Петро Порошенко звільнив його з посади.

Також 4 березня журнаілсти bihus.info оприлюднили третю частину розслідування про корупцію в сфері оборони, в якому йдеться, що "Укроборонпром" нібито закуповував  шість висотомірів для літака Ан-26, вартість яких після продажу через фірму-прокладку з ОАЕ зросла у 5-7 разів. 

Державний концерн "Укроборонпром" вважає, що факти оприлюдені в розслідуванні є маніпуляцією.

Сергій Кривонос серед протестувальнників, фото: Liga.net